Hvordan er det å være youtuber? - Gjesteblogg

Mitt navn er Hilde, men i det norske gamingmiljøet er jeg kjent som Hildur90 eller MsHildur90. Jeg har holdt på med Youtube i over 4 år nå, hvor jeg for det meste har lagt ut norske gaming-videoer. Hovedkanalen min er ikke superstor, og ekstrakanalen min er iallefall ikke stor, men jeg er glad for de som ser på mine videoer, og er veldig glad for at jeg kan gjøre livet bedre for noen innimellom. Selv om jeg ikke er så veldig suksessfull, så har jeg likevel opplevd hvordan det er å være en youtuber i Norge, og dette tenkte jeg å dele med dere. 

Først litt om hvordan det hele startet, og litt om mine kanaler:

Jeg begynte med Youtube av to grunner. 1: Fordi jeg hadde sett på Yogscast, som er en stor britisk kanal basert på gaming, og jeg syntes det så utrolig gøy ut. 2: Fordi jeg ville teste meg selv. Jeg var sjenert og nervøs, og det å skulle legge ut en video på internett som folk kunne se og dømme, var skremmende! Og derfor ville jeg gjøre det!

Mine første videoer var fryktelige! Jeg hadde en fryktelig mikrofon, var kjedelig og stille, brukte opptaksprogrammer som ikke funket helt til spill og jeg redigerte med Youtubes eget redigerings"program". Men så fikk jeg kontakt med en stor norsk youtuber, som hjalp meg med å finne rett program, og som hjalp meg å skaffe meg mikrofon osv, noe som gjorde ting bedre. 

Nå har jeg to kanaler. MsHildur90, som er hovedkanalen min, med barnevennlig underholdning. Det er mest gaming-videoer der, men innimellom kommer det også ut vlogger og underholdnignsvideoer. Også har jeg Skammekroken, som er en ikke-barnevennlig kanal, som jeg opprettet fordi jeg ikke ville gjøre om hovedkanalen til å ikke være 100% barnevennlig, selv om jeg hadde et stort ønske om å spille inn fra litt mer voksne spill også.  

Så hvordan er det å være youtuber?

Jeg vil definere youtube-jobben med tre ord: Gøy, men stressfullt! Det er utrolig gøy å være kreativ og lage videoer som andre kan se på og få underholdning av! Det er også veldig gøy å samarbeide med andre youtubere og se hva man får til sammen. Hver dag sitter jeg å tenker opp ulike ideer til youtubeserier og hvor kanalene mine kan gå videre, og det gir meg en god følelse i magen. 2017 skal bli året hvor jeg får ut mer kreative videoer, og virkelig prøver meg skikkelig på Youtube. Det har også alltid vært en drøm hos meg å ha en jobb hvor jeg er min egen sjef, så om kanalene mine blir store nok vil jeg nok satse på dette. Men akkurat nå er det bare en morsom hobby!

Men det er også utrolig stressfullt! Skal du holde deg relevant må du nesten legge ut videoer hver dag, iallefall når du holder på med gaming, og det kan bli en evig kamp med tallene. Ser folk lenge nok på videoene dine, ser folk reklamene på videoene dine, begynner de å bli lei visse serier? Burde man fullføre serier eller hoppe av om tallene synker litt? Er videoene for lange? Eller er de for korte? Er du flink nok å holde dine sosiale medier i aktivitet? Hvordan sosiale medier skal du fokusere på? Samarbeider du nok med andre youtubere? Er kvaliteten bra nok? Og det er så mye mer man tenker på. Og mens man på en "vanlig" jobb kan glemme jobben når man kommer hjem fra den, så føles det som at youtube-jobben alltid henger over deg. Stadig vekk når jeg har fritid, begynner jeg å tenke og bekymre meg for kanalene mine, eller så får jeg plutselig en ny ide eller tanke jeg må skrive ned. Youtube-jobben er der alltid i hode ditt! Ettersom du er din egen sjef, har du jo også ansvaret for alt av pr, planlegging og analysering, så det blir mye jobb, når det kommer i tillegg til innspilling, redigering og slikt! 

Jeg har også opplevd at det har vært litt drama i det norske youtubemiljøet, men heldigvis ikke så mye. Baksnakking, krangling, penger, fyllevideoer og slikt. Og dessverre er ikke dette bare et problem blant de litt mer yngre youtuberne. Men det er ganske lett å unngå så lenge man vet hvem som alltid starter drama og hvem man skal holde seg unna. 

Jeg har heldigvis vært heldig å havnet i en veldig hyggelig gruppe med gamere (RageQuit), hvor mange av dem holder litt på med youtube og streaming, så jeg har opplevd minimalt med drama. Jeg har også vært veldig heldig med å ikke få noen særlige hatkommentarer, og de få jeg har fått har jeg bare flirt av. Mange andre opplever mye hat på Youtube, og det er utrolig trist, men det er en del av det å legge ut ting på internett. Det kommer alltid til å finnes troll og rett og slett hatfulle folk, og vi får bare gjøre det beste ut av det. Det viktigste er at vi holder sammen og støtter hverandre, isteden for å skape drama og mer hat! 

Alt i alt synes jeg det er verdt det. Det er mye stress, og du kan oppleve mye negativitet og utfordringer, men samtidig er det utrolig givende og kreativt!

 

Takk for meg, og følg meg gjerne på sosiale medier under navnet @MsHildur90  eller legg meg til på Snapchat!

Ha en nerdete dag videre!

#youtube #yt #youtubemiljøet #norskyoutube #gjesteblogg #gamer #gaming #games #rq #ragequit #ragequitno

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Om RageQuit

22.05.2014 kl.22:09
Skrevet av RageQuit
Hva er RageQuit: RageQuit er en norsk organisasjon, som har som mål å skape et innholdsrikt norsk spillsamfunn. Vårt hovedmål er å skape et samfunn hvor folk trives, og alle føler seg velkommen. E...
Sponset avhits