Cities: Skylines

Elsker du bybyggespill, å ikke bare bygge en by, men også styre den etterhvert som den vokser? Da er kanskje dette spillet for deg! Cities:Skylines har nettopp blitt sluppet på Steam, og selv om det er ganske nytt, har det fått mye positiv omtale. Noen sier til og med at det er bedre en SimCity. Om det er bedre enn SimCity skal du selv få avgjøre, men her er iallefall mitt syn på spillet, etter å ha spilt det i ca 3 timer.

Før jeg kjøpte spillet, hadde jeg sett på et par gamingvideoer på youtube hvor de spilte dette spillet, og jeg hadde allerede forelsket meg i det. Jeg viste at jeg måtte ha det. Den første byen jeg bygde, viste jeg kom til å bli en kortvarig prosess, ettersom det er uvanlig å lage den perfekte byen på første forsøk. Jeg bygde litt veier, fikk satt opp noen områder for hus, butikker og fabrikker, for så å se hvordan byggene sakte men sikkert kom opp. Strøm og vann ga jeg dem også selvfølgelig. Etterhvert som jeg fikk flere innbyggere, fikk jeg flere muligheter til hva jeg kunne bygge, og selvfølgelig også flere utfordringer. Byen min ble bare større og større, og jeg følte det gikk veldig bra, helt til det ble såpass mange beboere at trafikken ble helt forferdelig, ettersom jeg bare hadde brukt samme type vei overalt, som ikke taklet så høy trafikk. 

Andre gang jeg prøvde spillet, var i opptak, og det gikk enda verre. Jeg brukte feil type vei, overalt, og det ente opp med at rundkjøringen min ble toveiskjøring, og de hadde tusen lyskryss i den, for at folk ikke skulle krasje. Jeg ga fort opp den byen. Men selvfølgelig ga jeg ikke opp spillet. For det er jo slikt som er gøy med slike spill. Du må prøve ut ting, feile også prøve på nytt igjen, til du får til noe som fungerer. 

Spillet virker veldig stabilt, og jeg opplevde ikke noen bugger iallefall, så selv om det er helt nytt, er det enda verdt de 200 kr du må ut med, iallefall om du liker slike type spill. Spillet har kanskje ikke så mange ulike muligheter når det kommer til bygninger, men samtidig kan du få til veldig mye stilig. Du kan også utvide byen din noe voldsomt, noe som er gøy, for da kan du bygge på samme by veldig lenge før du står der uten mulighet til å utvide. Det som også er flott er at du kan gi bygninger nye navn, slik at du kan sette ditt eget særpreg på byen. Man kan også lage områder i byen, som man kan gi navn, som også vises på kartet. Hvor kult er det ikke om noen hadde laget hele Tromsø i dette spillet, med alle gatenavnene osv?

Systemet for busser virker også veldig genialt, da du kan gi de ulike rutene egne farger, og bussene har den fargen. Man kan også etterhvert lage tog- og t-bane-system. Du har også en del fine parker, stier og trær du kan plassere ut. Stiene er flotte for å avlaste trafikken, da folk kan gå isteden for å kjøre bil, og trærne gir deg mulighet til å sette ditt eget preg på byen, ettersom det er mange forskjellige typer, og også i ulike størrelser. 

 

- Hildur.

 


Kunne du tenkt deg dette spillet?

Hvordan nye spill, enten de nettopp har kommet ut, eller snart kommer ut, gleder du deg over?#spill #game #gaming #games #gamer #citiesskyline #bybygger

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Om RageQuit

22.05.2014 kl.22:09
Skrevet av RageQuit
Hva er RageQuit: RageQuit er en nylig stiftet organisasjon, som har som mål å skape et innholdsrikt norsk spillsamfunn. Hvem er vi: Vi er en gjeng som kjenner hverandre fra et tidligere spills...
Sponset avhits